Sietős anyuka smink

img_1551_1.JPG

Sziasztok!

Réka vagyok, az a lány/nő, aki nemigen megy smink nélkül az utcára. Okok: hatalmas karikák, pigmentfoltok, végtelen hiúság.

Az anyasággal sem tompult el ez a késztetésem, hogy a reggeli rutin része az arcápolás, fényvédőzés után egy gyors rohangálós smink elkészítése. Szerencsés esetben a gyerek ezalatt alszik, kedvezőtlen fordulat esetén közben a szoknyámba támaszkodik, leszedi a WC papírt, kipakolja a szennyesládát, minden, amit el tudsz képzelni és azt is amit nem. Mindkét esetben a gyorsaságon van a hangsúly. Az első esetben azért, mert még meg szeretném inni nyugiban a kávémat.

A cél, természetes, kissé kipihentebb, üdébb kinézet, azaz semmi erőlködés. Nem cél a bőrhibák teljes elfedése, nincs cicás tusvonal, drámai vörös rúzs, harminc árnyalatot felvonultató szemhéjfestés, nincs kontúrozás.

Eszközök:

- Bioderma Antispot SPF50+ fényvédő (tudom, nem smink, de nagyon elégedett vagyok vele)

- Catrice  Liquid Camouflage folyékony korrektora 020 Light Beige árnyalat

- Alverde Mineral púder 01 Porzelan árnyalat

- Essence krémes stiftes szemhéjfesték 03 light me up árnyalata

- Catrice kaviar gauche C01 Iris Sauvage szemhéjpúder paletta világos taupe árnyalata 

- Balea teint perfektion augenbrauen pflege 2in1

- Lovely curling Pump up szempillaspirál

- Rúzs/Szájfény/szájceruza: itt éppen az Astor Perfect Stay szájfény 008 sexy coral árnyalatban (nálunk- Fehérvár, még mindig kiárusítás alatt vannak, csapjatok le rá, érdemes!)

- Pirosító: Alverde mousse rouge 10 sweet apricot árnyalat

- Catrice eye blender ecset 

- Catrice kabuki ecset

A fényvédő a legjobb anti-ageing, soha nem hagyom ki (télen sem!), ha szükséges, újrakenem. Az említett Bioderma Anti Spot Spf 50 fényvédő viszonylag gyorsan beszívózik, de nekem muszáj kicsit mattítanom, főleg 36 fokban, az alverde minaral púdere teszi a dolgát, és bónuszként még egységesebb bőrképpel is megajándékoz. Imádom a krém állagú pirosítókat, most az Alverdét használtam, könnyű eloszlatni, természetes hatást ad. Gyors szemsmink: egy húzás az Essence krémes szemhéjfestékével a mozgó szemhéjon, kicsit elsatírozom az ujjammal a mélyítővonal felé, hogy egyszersmind alapként is funkcionáljon, erre jön a világos taupe por állagú szemhéjfesték ecsettel, sok-sok szempillaspirál és egy húzás a baleás szemöldökápolóval.

Szájfény, amit tényleg szívből ajánlok, mert jól pigmentált viszonylag tartós, és bár ragacsos, egész kellemes viselet.

Ennyi volt az én rohanós, "megúszós" sminkem, amitől komfortosabban érzem magamat a bőrömben. A fotózás egyébként nem volt betervezve, így ez tényleg az én mindennapi kis sminkem.

Nektek mi az, ami hozzájárul ahhoz, hogy jobban érezzétek magatokat a bőrötökben?